In ons gesprek met Poly CMO Darrius Jones kwam onder andere naar voren dat Poly gelooft in technologische oplossingen voor de uitdagingen die het ‘hybride werken’, meer specifiek thuiswerken, met zich meebrengen. Daarvoor had het bedrijf al een uitgebreid assortiment headsets, onder andere met noise-cancelling om omgevingsgeluid te dempen, maar voor het visuele gedeelte van het inmiddels alomtegenwoordige videobellen was er nog ruimte in het assortiment. Daar komt per vandaag verandering in, met de introductie van drie producten voor thuiswerkers, die Poly bij elkaar de Studio P Series noemt.

Deze serie producten bestaat uit drie modellen: de Studio P5 webcam, de Studio P15 videobar (een combinatie van webcam en speakerbar) en de Studio P21 monitor met ingebouwde webcam en speakers.

Poly Studio P5 Poly

De P5 webcam heeft een opvallend design, maar is verder een vrij standaard 2-megapixel (1080p) webcam met een 78-graden blikveld, ingebouwde microfoon en geïntegreerde privacy shutter. Vermeldenswaard is de ingebouwde usb-poort, waarop bijvoorbeeld de bluetooth-ontvanger van een draadloze headset kan worden aangesloten. Verkrijgbaar vanaf 1 april 2021 voor 129 dollar.

Poly Studio P15 Poly

De P15 videobar is opmerkelijker: deze combinatie van 4K webcam met mogelijkheid de spreker in beeld te volgen, stereo speakers en microfoon array is gericht op gebruikers die bijvoorbeeld op afstand presentaties of cursussen geven. Dankzij het microfoon array kan omgevingsgeluid worden weggefilterd. Verkrijgbaar vanaf 1 april 2021 voor 599 dollar.

Poly Studio P21 Poly

De P21 videoconferencing monitor is een totaaloplossing die via usb-c kan worden aangesloten aan geschikte laptops en desktops. Deze 21,5-inch full hd-monitor heeft een niet nader gespecificeerde webcam in de bovenrand en een set stereospeakers in de onderrand. In de omlijsting bevinden zich ook hardware touch-buttons voor het bedienen van een collaboration app en een reeks leds om de gebruiker goed te belichten. De verlichting past zich aan de omgeving aan. Verkrijgbaar vanaf 1 april 2021 voor 815 dollar.

Poly Lens Poly

Onderscheidend aan de P Series is de mogelijkheid alle apparaten op afstand te beheren, ook al worden ze via usb aangesloten. Hiertoe komt Poly met de Lens Desktop App, die op termijn alle huidige verschillende Plantronics en Poly toepassingen moet gaan vervangen. Via Lens kunnen op afstand instellingen worden aangepast; de app geeft ook tips voor optimaal gebruik en ergonomie, alsmede gezondheids- en wellness-advies. De IT-afdeling kan via Lens headset en webcam in één omgeving beheren en bijvoorbeeld voorzien van nieuwe firmware.

Poly introduceert tegelijkertijd ook Poly+, een betaalde extra supportdienst voor deze apparaten, met 24/7 tech-support en 3 jaar productvervanging.

De P Series producten zullen los worden verkocht, via de gebruikelijke leveranciers maar ook via het retailkanaal. De P5 zal ook in een serie bundels beschikbaar komen met diverse headsets, tegen een volgens Poly aanmerkelijk lagere prijs dan de afzonderlijke producten.

Copyright © 2021 IDG Communications, Inc.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here