Naast de aankondigingen van Zoomtopia waar we eerder al over berichtten, is één aankondiging apart vermeldenswaard. End-to-end encryptie (E2EE), lang verzocht als feature voor Zoom, wordt vanaf volgende week uitgerold als ‘technical preview’ voor zowel betaalde als gratis Zoom accounts.

E2EE Zoom Zoom

E2EE kan worden geactiveerd op account-, groeps- en gebruikersniveau, en afhankelijk van de admin-instellingen per meeting worden geactiveerd. Wanneer Zoom E2EE is geactiveerd, wordt alle communicatie van deelnemers via Zoom-applicaties versleuteld door middel van cryptografische sleutels die alleen bekend zijn op de apparaten van de deelnemende gebruikers. Met E2EE heeft geen enkele partij toegang tot deze privésleutels, ook Zoom zelf niet. 

Activatie van E2EE heeft wel gevolgen voor de functionaliteit: In deze versie van E2EE is het niet meer mogelijk een meeting bij te wonen voor de host online is (join before host), er is geen optie voor cloud recording (logischerwijs), noch voor live transcriptie, breakout rooms, polling, 1:1 private chat en meeting reactions.

Copyright © 2020 IDG Communications, Inc.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here