AMD Epyc serverprocessors bieden een groot aantal security features, maar die moeten wel ondersteund worden in software. Met de aangekondigde support in de nieuwe versie van VMware vSphere komen deze features voor een flink aantal meer potentiële gebruikers beschikbaar.

Concreet betreft het support voor AMD Secure Encrypted Virtualization-Encrypted State, kortweg SEV-ES. Dit is onderdeel van AMD Infinity Guard. SEV-ES zorgt voor VM geheugenencryptie en versleuteling van CPU registers.

“In een gevirtualiseerde omgeving is het van kritiek belang om niet alleen de data van virtuele machines te beveiligen, maar ook de hypervisor zelf. Om die reden hebben we ervoor gekozen vSphere 7 de eerste hypervisor te maken met volledige SEV-ES ondersteuning van AMD Epyc processors,” aldus Krish Prasad van de Cloud Platform Business Unit van VMware.

Prettig voor gebruikers is dat er geen wijzigingen aan applicaties nodig zijn om gebruik te maken van SEV-ES, waardoor implementatie van de security voorzieningen eenvoudig is uit te voeren.

Copyright © 2020 IDG Communications, Inc.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here