Het is nog niet heel lang geleden dat Philips besloot naast het aanbod van desktopmonitoren en LFD’s ook een assortiment aan touchschermen op te nemen, maar het bedrijf lijkt vooralsnog vastbesloten de aanval op die markt – waar bijvoorbeeld iiyama een zeer sterke speler is – door te zetten.

Dat doet het nu met de introductie van een 17- en een 24-inch model, respectievelijk de 172B9TL en de 242B9TL – voor kenners van de Philips nomenclatuur herkenbaar als onderdeel van de B-lijn, en dan de 9e generatie. 

Beide modellen hebben een PCAP (projected capacitive) scherm met 10-punts aanraakherkenning en een (tot) 7H harde beschermende glaslaag. Dat maakt toepassingen in omgevingen als detailhandel en supermarkten voor de hand liggend. De schermen zijn ontspiegeld (antiglare) en IP65-gecertificeerd aan de voorzijde – ze moeten dus tegen spatwater en stof kunnen.

Voor input is een HDMI-ingang aanwezig, alsmede twee keer 5GHz USB en DisplayPort. Ze staan op een zogeheten SmartStand met Z-structuur voor kantelen en hoogteverstelling; VESA-montage is ook mogelijk. Daarnaast zijn ze voorzien van SmartContrast, Philips’ voorziening om het contrast dynamisch aan te passen op basis van omgevingslicht. Ook een LowBlue-light modus en Flicker-Free werking zijn onderdeel van de specificatielijst.

Ook zonder stand

Daarnaast laat Philips weten dat eerder geïntroduceerde modellen (242B9T, 222B9T, 172B9T en 162B9T) nu ook zonder standaard leverbaar zijn, voor directe installatie op een VESA-standaard of gebruik in vaste installaties – denk aan wandmontage en PoS kiosks. 

100 miljard dollar in 2027

Philips ziet ruim voldoende groeimogelijkheden in deze markt: “In de door technologie gedreven wereld van vandaag worden touch-displays nu zo gewaardeerd dat ze in een zeer breed scala van industrieën kunnen worden toegepast: waar je tegenwoordig ook rondkijkt, kun je touch-technologie gebaseerde apparaten in actie zien (detailhandel, transport, horeca, onderwijs, gezondheidszorg…). De wereldwijde markt voor touch-displays zal naar schatting groeien met een CAGR van 7,5% in de komende 7 jaar tot 100,2 miljard US Dollar in 2027”, aldus César Acosta, Product Manager in Europa bij MMD Monitors & Displays. “Met het oog op het bereiken van een superieur niveau van tevredenheid van onze klanten, maken we onze serie touch-monitoren groter voor onberispelijke en productieve ervaringen.”

Copyright © 2020 IDG Communications, Inc.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here