ThinkBook was Lenovo’s antwoord op de trend van consumerization of IT: een zakelijke laptop met de uitstraling van een luxe consumentenmodel. Zilverkleurig in plaats van het zwart van de ThinkPads, uitgevoerd in (overwegend) aluminium. Ze werden vorig jaar erg positief ontvangen en kwamen goed uit de tests, en het is dan ook geen verrassing dat Lenovo het assortiment nu flink uitbreidt.

Er komen zes nieuwe modellen, waarvan de belangrijkste de ThinkBook 13s Gen 2 i, de ThinkBook 14s Yoga i en de ThinkBook 15 Gen 2 i zijn. Daarnaast komen er een ThinkBook 15p, een ThinkBook 15 Gen 2 AMD en een Thinkbook 14 Gen 2.

Lenovo ThinkBook 13 Gen 2 i Lenovo

Een paar highlights: de ThinkBook 13s heeft een 16:10-scherm, waarmee het meegaat in de trend naar ‘vierkantere’ schermen. Dit model is voorzien van Thunderbolt 4 en heeft meerdere microfoons aan boord om tussen drie verschillende audiomodi te schakelen voor meetings, al naar gelang de omstandigheden: private, shared en environmental sound. 

De ThinkBook 14s Yoga i is de eerste 2-in-1 in deze lijn, en voorzien van Lenovo’s Smart Pen, waarmee op het touchscreen kan worden geschreven. Uitnemen van de pen activeert direct Windows Ink. Net als het 13-inch model is deze laptop gebaseerd op Intels nieuwe 11e generatie ‘Tiger Lake’ processors en voorzien van Thunderbolt 4. Naast de standaard zilvergrijze uitvoering komt er ook een limited edition in ‘Abyss Blue’.

Lenovo ThinkBook 14s Yoga Abyssal Blue Lenovo

Zonder meer de opmerkelijkste nieuwe ThinkBook is de 15 Gen 2 i, die met een grappige gimmick de aandacht trekt: in een slede aan de rechterzijde bevinden zich twee draadloze oordopjes, voor een betere geluidskwaliteit bij videocalls. Op deze positie kan ook een tweede ssd of een harde schijf worden geplaatst, wat vermoedelijk nuttiger zal zijn voor veel gebruikers, maar Lenovo weet zo wel de aandacht te trekken. De 15-inch uitvoering is het werkpaard, leverbaar met een aparte videokaart – de 15p beschikt over een GTX 1650 Ti en een X-Rite Pantone gecertificeerd beeldscherm. Er komt ook een variant met AMD Ryzen 4000 processor.

Prijzen en beschikbaarheid

Intel modellen:
ThinkBook 15 Gen 2 i wordt in november verwacht voor €699,-
ThinkBook 13s Gen 2 wordt in november verwacht voor €869,-
ThinkBook 14s Yoga wordt in december verwacht voor €939,-
ThinkBook 15p i wordt in oktober verwacht voor €1199,-
ThinkBook 14 Gen 2 i wordt in november verwacht voor €699,-

AMD modellen:
ThinkBook 15 Gen 2 AMD wordt in november verwacht voor €659,-
ThinkBook 14 Gen 2 AMD wordt in november verwacht voor €649,-

Copyright © 2020 IDG Communications, Inc.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here