De ThinkPad X1 Carbon laptops van Lenovo hebben een trouwe schare fans opgebouwd die deze machines waarderen om hun combinatie van licht gewicht, hoge prestaties en – uiteraard – een bovengemiddeld goed toetsenbord, maar ze gaan het binnenkort moeilijk krijgen. Lenovo komt namelijk met een nog lichtere, iets kleinere variant, de ThinkPad X1 Nano. 

Lenovo ThinkPad X1 Nano Lenovo

De X1 Nano is met een gewicht vanaf 962 gram volgens het bedrijf de lichtste ThinkPad die het ooit gemaakt heeft, sinds IBM het merk in 1992 introduceerde. Het is een 13-inch laptop met een 16:10-beeldscherm, dat een 2K-resolutie heeft (2160×1350, 450 nits), met 100% sRGB-dekking en Dolby Vision certificering. Optioneel is een touch display beschikbaar, waarmee de laptop wat zwaarder zal uitvallen.

Lenovo heeft het nieuwe model gebaseerd op de nieuwe, 11e generatie Intel Core-processors met Iris Xe graphics; de X1 Nano is ook voorzien van Thunderbolt 4 (met twee aansluitingen de enige poorten op de laptop) en voldoet aan Intels eisen voor het Evo-programma (de opvolger van Project Athena). Daarmee belooft het een lange accuduur van tot 17,3 uur. 

Voor security is de X1 Nano voorzien van stemherkenning en aanwezigheidsdetectie, alsmede een vingerafdruklezer. De camera is voorzien van ThinkShutter, waarmee deze hardwarematig wordt gedeactiveerd.

Standaard beschikt de X1 Nano over Wi-fi 6 (802.11ax) en Bluetooth 5.0, optioneel zal ook een variant met 5G en 4G beschikbaar komen.

Copyright © 2020 IDG Communications, Inc.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here