In een gisteren verschenen blog van John Bonini, Intel Vice President/General Manager voor desktop, workstations en gaming is bevestigd wat we op basis van geruchten de logische update progressie van Intel van de laatste jaren al verwachten: de 11e generatie Core processor voor desktops zal begin 2021 op de markt komen.

Over deze generatie, codenaam Rocket Lake, is weinig meer zeker dan dat hij zal beschikken over PCI-Express 4.0, maar vermoedelijk zal het weer een refresh betreffen van Intels inmiddels zeer bewezen (om het vriendelijk te noemen) 14nm-procedé, al is het nog de vraag of ook de architectuur een iteratie is van het eveneens niet meer piepjonge Skylake, of dat Intel een voor mobiele devices al op kleinere procedé uitgebrachte ‘Cove’-variant zal toepassen.

De blog post richt zich verder op overklokken en gaming, geen van beide interessant voor de enterprise – de komst van een nieuwe Intel generatie is altijd iets om rekening mee te houden voor updates en lifecycles, maar vermoedelijk is dit bericht er bovenal op gericht aandacht af te leiden van de voor vanavond geplande aankondiging van AMD’s nieuwe Zen 3 architectuur. 

Copyright © 2020 IDG Communications, Inc.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here