Hewlett Packard Enterprise (HPE) gaat een nieuwe supercomputer bouwen voor het Pawsey Supercomputing Centre, een van de grootste nationale supercomputingcenters van West-Australië. De nieuwe supercomputer heeft een contractwaarde van 48 miljoen USD en is onderdeel van het Pawsey Capital Refresh Program. 

De nieuwe supercomputer wordt direct het krachtigste systeem van Australië. Het zal worden ingezet voor complexe modellering en simulaties voor onderzoek naar onder meer astronomie, plantpathologie en medicijnonderzoek.

HPE bouwt het nieuwe systeem op basis van de HPE Cray EX supercomputer. Daarnaast integreert het het Cray ClusterStor E1000-systeem voor high-performance storage. Het systeem draait op een nieuwe generatie AMD EPYC CPU’s en AMD Instinct GPU’s.

Supercomputers hebben een steeds grotere rol bij het doen van  impactvol onderzoek. Deze nieuwe supercomputer is essentieel om de positie van Australië op gebied van wetenschappelijk onderzoek te versterken en speelt een grote grol in de onderzoeksprojecten, van de strijd tegen COVID-19 tot werken met de precursortelescopen tot de bouw van de Square Kilometre Array”, aldus Mark Stickells, executive director bij Pawsey Supercomputing Centre. “De nieuwe supercomputer die door HPE gebouwd wordt, biedt niet alleen toekomstbestendige rekenkracht om aan groeiende computebehoeften te voldoen, maar opent ook compleet nieuwe mogelijkheden voor onderzoeksprojecten van wereldwijde strekking en impact.

Het nieuwe systeem beschikt over een rekenkracht van 50 petaflops, wat betekent dat het een van de grootste supercomputers in de regio is. Het vervangt Pawsey’s Magnus en Galaxy-systemen, die ook gebaseerd zijn op Cray-technologie.

Copyright © 2020 IDG Communications, Inc.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here