Acer kondigde vandaag in zijn [email protected] persconferentie een reeks nieuwe producten aan. Hoewel veel daarvan gericht zijn op consumenten, is een aantal bestemd voor de zakelijke gebruiker en markt. We lichten de voornaamste uit.

Chromebooks met Qualcomm processor

Acer Spin 513 Acer

Eerder dit jaar introduceerde Acer al de Spin 713, een luxe Chromebook met 3:2-scherm. Nu kondigt de Taiwanese vendor de Spin 513 aan. Ook dit is een convertible model, met een 13,3-inch 16:9-scherm en een gewicht van 1,2 kilo. Met een screen-to-body ratio van 78% en een aluminium cover is het nog altijd een luxer apparaat dan doorgaans geassocieerd met Chromebook. Echt onderscheidend is de gebruikte processor, een Qualcomm Snapdragon 7c met Kryo 468 8nm CPU en Adreno 618 GPU. Hiermee belooft Acer een accuduur van 14 uur. Optioneel is de Spin 513 ook als 4G-model beschikbaar, waarmee het dus nog een model toevoegt naast de eerder besproken Spin 314.

Net als de Spin 713 is de Spin 513 ook beschikbaar in een Enterprise-uitvoering, met voordelen als zero-touch enrollment en web based management.

Acer Spin 7 met Qualcomm 8cx Acer

Acer liet ook nog even de Chromebook met Qualcomm hardware zien die het op IFA dit jaar introduceerde, de Spin 7 met Snapdragon 8cx SoC, inclusief 5G met mmWave en sub-6 GHz ondersteuning. Dit model belooft maar liefst 29 uur accuduur. Helaas is nog niet bekend of deze uitvoering naar Nederland komt, en of er dan ook een Enterprise editie van zal zijn.

Chromebox CXI4

Acer Chromebox CXI4 Acer

Voor stationair gebruik introduceert Acer een nieuwe Chromebox, de CXI4. Deze compacte desktop kan achter een monitor bevestigd worden voor een compacte werkplek. Het beschikt over een 10e generatie Intel Core processor, twee keer HDMI, USB 3.2 Type-C en vijf keer USB 3.2 Gen 2 (10 Gbps), WiFi 6 en RJ45. Support voor een Kensington slot is ook aanwezig.

Ook de CXI4 is leverbaar met ChromeOS Enterprise. 

TravelMate ‘rugged’ laptops met 4G

Het TravelMate-assortiment wordt uitgebreid met 3 modellen, die zich onderscheiden met hun 4G en eSIM-functionaliteit. Daarnaast zijn alle MIL-STD 810G gecertificeerd, iets dat tegenwoordig bijna standaard aan het worden is voor zakelijke laptops. Acer gaat wat dat betreft gelijk op met concurrenten als Dell en HP, die hier ook regelmatig gewag van maken.

Acer TravelMate P4 Acer

De drie modellen zijn de Spin P4 (TMP414RN-51), P4 (TMP414-51) en de P2 (TMP214-53), respectievelijk een convertible model met touchscreen, en twee clamshells. Alle hebben een 11e generatie Intel Core processor (Tiger Lake) met Iris Xe graphics of een Nvidia exemplaar (tot MX350). Voor de P4-modellen belooft Acer een accuduur tot 15 uur, voor de P2 tot 13 uur.

De convertible Spin P4 onderscheidt zich ook van het wat lager gepositioneerde model met krasbestending Corning Gorilla Glass, en een Acer Active stylus voor schetsen en notities.

Alle modellen zijn minder dan 20 mm dik, voorzien van Thunderbolt 4, hebben een morsbestendig toetsenbord en schokabsorberende hoeken. Voor (video) conferencing zijn de naar boven gerichte speakers vermeldenswaard. De P4-modellen moeten binnen een uur tot 80% kunnen opladen. 

Nieuwe ConceptD laptop en desktop

Het is alweer een jaar geleden dat Acer ConceptD introduceerde als nieuwe productlijn voor de creatieve, veeleisende professional. Getuige de presentatie vandaag mag het zich al in een aardig aantal afnemers verheugen, en het is dan ook geen verrassing dat het assortiment verder wordt uitgebreid.

Acer ConceptD 7 Pro Acer

Dat omhelst in de eerste plaats een update van de ConceptD 7 / 7 Pro laptops, die worden voorzien van 10e generatie Intel Core processors (H-serie modellen met hoge TDP, vandaar nog geen 11e generatie), nieuwe koeling en videokaarten (Quadra RTX 3000 of 5000, of GeForcE RTX). Ook vernieuwd zijn de usb-poorten, die nu 10 Gbps bieden, met USB-C met DisplayPort. Last but not least heeft Acer nauw samengewerkt met een aantal ISV’s om software en hardware verder op elkaar af te stemmen. Het behoudt het 15,6″ UHD Pantone validated beeldscherm met 100% AdobeRGB-dekking.

Acer ConceptD 300 Acer

De ConceptD 300 is een nieuwe desktop met een inhoud van 18 liter, dus relatief compact, afgewerkt in wit met een houten paneel. Net als voor de ConceptD 7 belooft Acer een maximale geluidsproductie van 40 dB(A), wat relatief stil zou zijn. De 300 wordt geleverd met 10e generatie Intel Core CPU, RTX 3070 of Quadro P2200 GPU en 64 GB DDR4, alsmede tot 4 TB HDD en 1 TB SSD.

Copyright © 2020 IDG Communications, Inc.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here