Dell bood al een groot aantal ‘as-a-Service’ concepten aan, maar verenigt die nu in een nieuwe interface onder de naam Project Apex. Hiermee moeten klanten eenvoudig toegang krijgen tot Dell technologie wanneer ze daar behoefte aan hebben, van opslag, servers, netwerken tot hyperconverged infrastructure en PC’s.

“Tegen het einde van 2021 zal de vraag naar on-prem infrastructuur die ‘as-a-service’ wordt geleverd zijn verdrievoudigd,” als dus Rick Villars, group vice president van Worldwide Research bij IDC. Het is die vraag waarop Dell wil inspelen met het samenbrengen van alle as-a-Service en cloud strategieën en technologieën van het bedrijf onder één noemer en in één digitale omgeving.

Dell Project Apex Dell

Deze nieuwe Dell Technologies Cloud Console zal de basis vormen voor Project Apex, en moet een naadloze ervaring leveren voor klanten die hun cloud en as-a-Service producten willen beheren. Deze omgeving omvat zowel een ‘marketplace’ als een beheersomgeving van waaruit workloads kunnen worden opgestart en multi-cloud resources en kosten kunnen worden gemonitord. Ook het uitbreiden van capaciteit kan vanuit deze omgeving. De Cloud Console is nu beschikbaar als publieke preview in de Verenigde Staten, en moet in de EMEA-regio beschikbaar komen in Q1-2021.

Dell Cloud Console Dell
Dell STaaS Dell

De eerste aangekondigde uitbreiding is Dell Technologies Storage-as-a-Service (STaaS), een on-prem as-a-service aanbod van schaalbare storage bronnen met zowel block als file data services. Deze is ontworpen voor OPEX-transacties en kan beheerd worden vanuit de Cloud Console. Dell STaaS moet in de eerste helft van 2021 in de Verenigde Staten beschikbaar komen.

Dell Apex experience Dell

Dell breidt zijn as-a-Service aanbod ondertussen ook op andere wijze uit. Zo biedt het een startpunt voor klanten die een schaalbare hybride cloud-oplossing zoeken vanaf 47 dollar per instance per maand, en worden Cloud Platform abonnementen beschikbaar gemaakt in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. Daarnaast biedt Cloud PowerProtect for MultiCloud een volledig managed service voor het beschermen van data van klanten via low latency verbindingen met alle grote public clouds. Hierbij kunnen klanten kosten besparen met behulp van deduplicatie technologie en kostenloze egress vanuit Microsoft Azure.

Copyright © 2020 IDG Communications, Inc.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here