Eizo-monitoren hebben een uitstekende naam op het vlak van kwaliteit, maar het merk is doorgaans terughoudend met de adoptie van nieuwe technologie. Daardoor moesten ook IT-inkopers die wilden inzetten op een eenvoudig te beheren werkplek op basis van USB-C tot dusver naar andere merken uitwijken. Eizo had wel een klein aantal modellen met deze aansluiting, maar met beperkingen op het vlak van power delivery – zo bood de EV2780 slechts 30W, niet voldoende voor een doorsnee werkplek laptop.

De nieuwe EV2495 en EV2795, traditiegetrouw verkrijgbaar in zwart (-BK) en wit (-WT) brengen daar verandering in. Beide bieden 70W power delivery over USB-C, voldoende om de meeste kantoornotebooks mee van stroom te voorzien. Omdat via dezelfde kabel ook een videosignaal (1920×1200 voor het 24-inch model, 2560×1440 voor de 27-inch uitvoering) en data loopt, zijn dit volwaardige dockingmonitoren.

Eizo FlexScan EV2780 Eizo

Beide schermen hebben een RJ45 bedraadde netwerkaansluiting tot gigabitsnelheid, en vier usb downstreampoorten – 3x type-A en 1x type-C, twee waarvan ook geschikt zijn om apparaten op te laden met 10,5 en 15W respectievelijk. De aansluitingen zitten aan de zijkant, waardoor ze beter bereikbaar zijn dan bij de gebruikelijke plaatsing op de achterkant. Daarnaast is er een audio-uitgang aanwezig. 

De EV2495 en EV2795 ondersteunen ook daisychaining via usb-c, wat nog een kabel op het bureau scheelt. Beide kunnen als KVM-switch worden gebruikt, thuisgebruikers kunnen bijvoorbeeld een werkplek laptop en een eigen pc aansluiten, en met één muis/toetsenbord combinatie bedienen.

De schermeigenschappen zijn verder zoals we van Eizo mogen verwachten: IPS-panelen met een grote kijkhoek, helderheid van 350 cd/m² en geclaimed 1000:1 contrast. Auto-EcoView, EcoView-Index en EcoView-Optimizer functionaliteit om energie te besparen is ingebouwd, en uiteraard zijn beide schermen volledig ergonomisch verstelbaar.

Belangrijk voor inkopers van bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan: “Beide monitoren worden op maatschappelijk verantwoorde wijze vervaardigd. EIZO maakt voor haar productie geen gebruik van dwangarbeid of kinderarbeid. Alle leveranciers in de leveringsketen zijn zorgvuldig geselecteerd en eveneens verplicht om zich hieraan te houden. Dit geldt vooral voor de zogeheten conflictmineralen.

Beide monitoren worden in de eigen fabriek van EIZO geproduceerd conform een ISO 14001-gecertificeerd milieumanagementsysteem. Dit omvat onder andere maatregelen voor de vermindering van afval, afvoerwater, uitstoot en verbruik van grondstoffen en energie. Ook wordt milieubewust gedrag van de medewerkers gestimuleerd.

EIZO legt al meer dan een decennium lang jaarlijks publiekelijk verantwoording af over haar activiteiten in het kader van sociaalmaatschappelijk en milieuvriendelijk ondernemen in een CSR-rapport (Corporate Social Responsibility, de maatschappelijke verantwoordelijkheid van een bedrijf).

De FlexScan EV2495 en EV2795 worden geleverd met de bekende 5 jaar on-site garantie en zijn vanaf eind oktober verkrijgbaar voor respectievelijk 664 en 843 euro incl. BTW.

Copyright © 2020 IDG Communications, Inc.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here